Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Aralık 2014

Berko İlaç “1. Eczane Yönetimi Zirvesi”ne Katıldı

Bir eczacı kuruluşu olan Berko İlaç “1. Eczane Yönetimi Zirvesi”ne katıldı. Zirve boyunca yoğun ilgi gören Berko İlaç standında eczacılarla Berko İlaç yöneticileri bir araya geldi. Zirve’nin 3. günü Berko İlaç Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran bir konuşma gerçekleştirdi.

Eczanem Dergisi’nin düzenlediği, eczacılık mesleği ve eczacılığın geleceğiyle ilgili önemli konuların konuşulduğu, eczacılarla firmaları bir araya getiren 1. Eczane Yönetimi Zirvesi K.K.T.C.’de gerçekleşti. Toplum sağlığına katkıyı amaç edinmiş, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, Zirve’de standı ile yerini aldı.

Kayseri Develi’den Zirve’ye katılan ve Zirve sırasında Berko İlaç standını ziyaret eden Ecz. Songül Koroğlu, Ecz. Berat Beran’la tanışarak teşekkür ve takdirlerini sundu. Ecz. Koroğlu, Ecz. Beran’la sohbeti sırasında, “Berko’yu ve sizi yakından tanımak için özellikle Kayseri’den geldim. Ürünleriniz eczaneme renk ve bereket getirdi. Sizi tanımak ve teşekkür etmek istedim.” dedi.

3 gün süren Zirve’nin son günü Berko İlaç Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran “Sektör nereye gidiyor? Eczacının dünü bugünü yarını, geleceğinize hazır mısınız?” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Eczacıların büyük ilgiyle dinlediği Ecz. Berat Beran, “Klasik yöntemlerle ve mal fazlası ile eczaneyi işletmenin eczacıyı kurtaracak sistem olmadığının artık anlaşılması gerekiyor. Bu noktada eczacılarımıza Dermokozmetik ürünleri ve OTC ürünlerini satmalarını öneririm. Bu önerim de belki eczacılarımızı kurtarmaz, ama nefes aldırır. Bugün eczacılar ne kadar direnirse dirensin eczanesine yeni bir konsept kazandırmak zorundadır. Diğer uyulması gereken önemli konuların başında ise eczacıların birlik ve beraberlik içinde olması geliyor. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek eczacıların ilaç politikasına yön vermesi gerekiyor.” dedi. Ecz. Beran sözlerine, “Ben eczane eczacılığından gelen bir arkadaşınızım. 3 gündür buradayız ve Berko standını ziyaret eden eczacı arkadaşlar 3 gün boyunca bana sordular, ‘ne oludu da sanayiye geçtiniz, nasıl başardınız?’ diye. Ben eczaneye girdiğim gün eczanenin bana yetmeyeceğine karar vermiştim ve bakış açımı hep geniş tuttum. Serum fizyolojik ve çinkoyu Türkiye’de ilk defa üreten ve piyasaya sunan firma olarak sanayiye atıldım. Hayatım boyunca da işime, mesleğime ve hayata yenilikçi bakış açısıyla baktım. Sizlere de naçizane önerim, hayata ve mesleğinize hep yenilikçi bakmanız olacaktır. Dünyayı ve gelişmeleri sürekli takip edin. Eczanenizin sınırlarının dışına çıkın.” şeklinde konuştu. Konuşmanın sonunda büyük alkış alan Ecz. Berat Beran kendisine gelen soruları yanıtladı ve eczacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.