Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Kasım 2017

Berko İlaç Dünya Markası Olma Yolunda

Berko İlaç, T.C. Ekonomi Bakanlığı Turquality “Marka Destek” programına katılma hakkı kazandı. Berko İlaç, “yerli firma ve ürünlerin yurt dışında markalaşması” amacıyla hayata geçirilen Turquality projesi kapsamında, marka destek programından dört yıl süreyle destek alacak.

T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından “Global Türk Markaları” yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Turquality Programı”na müracaat eden Berko İlaç, dört yıl süreyle marka desteği almaya hak kazandı. Marka destek programı kapsamında Berko İlaç’ın, kurumsal alt yapısını geliştirmeye yönelik yatırımları ve yurt dışı hedef pazarlarına yönelik marka yatırımları desteklenecek.

Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran konuyla ilgili, “Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan Berko İlaç, son yıllarda ihracat alanında da önemli çalışmalar yürütmekte ve bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu çerçevede, yürüttüğümüz çalışmalar ve incelemeler sonucunda Ekonomi Bakanlığının ‘Turquality Marka Destek Programı’na kabul edildik. İhracat alanındaki hızlı ilerlememize hız katacağına inanıyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.