Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Aralık 2018

Berko İlaç Faz III Yatırımına Ödül

Berko İlaç, Üretim Tesisleri Faz III yatırımıyla Altın Havan’a layık görüldü. Otuz yılı aşkın süredir “Sağlıklı Yarınlara” vizyonuyla insan sağlığı için üretmeye ve çalışmaya devam eden, ilaç sektöründe güçlü bir marka olan Berko İlaç, yakın zamanda açılış törenini gerçekleştirdiği Faz III yatırımıyla, “Üretim Tesisi Yatırım Ödülü”ne layık görüldü.

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen “Altın Havan Ödülleri 2018” kapsamında Berko İlaç, Üretim Tesisleri Faz III yatırımıyla “Üretim Tesisi Yatırım Ödülü” aldı. Eczacı Dergisi’nin düzenlediği törene, ilaç sektörü temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, serbest eczacılar ve eczacılık öğrencileri katılım sağladı.

Törende Berko İlaç adına ödülü, Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Direktörü Eylem Beran aldı. Ödül alırken konuşma yapan Eylem Beran, “Değerli jüri üyelerine ve Novi Medya ailesine bizi bu ödüle layık gördükleri için teşekkür ederiz. Yeni yatırımımızın ülkemiz adına hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

Yeni yatırımla istihdamın ve ihracatın arttırılması hedefleniyor

Üretim tesislerinin üçüncü fazının faaliyete geçmesiyle Berko İlaç, 21 bin metrekare kapalı alana ve yıllık 142 milyon kutu üretim kapasitesine kavuştu. Türkiye ilaç pazarının güçlü bir oyuncusu olan Berko İlaç, dünya markası olma vizyonuyla başta ABD ve Kanada olmak üzere 16 ülkeye ihracat yapıyor. 700’ü aşan çalışanıyla sağlık için üreten ve çalışan Berko İlaç, hizmete alınan yeni fazla beraber üretim, istihdam ve ihracatını arttırmayı hedefliyor.