Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Aralık 2015

Berko İlaç, İVEK’te Eczacılarla Bir Araya Geldi

İnsan sağlığına katkıyı amaç edinmiş, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, 2. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi‘ne (İVEK) katıldı.

Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran’ın iki farklı oturumda konuşmacı olarak yer aldığı kongrede Beran, OTC ile ilgili görüşlerini ve başarı hikâyesini sektör temsilcileri ve öğrencilerle paylaştı.

İlaç ve eczacılık ile ilgili son gelişmeleri tartışmak, çeşitli çözüm önerileri sunmak ve sektör temsilcileri ile öğrencileri bir araya getirmek adına gerçekleştirilen 2. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi (İVEK), “İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı” mottosundan hareketle 27 – 29 Kasım tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Berko İlaç’ın katılım sağladığı kongrede, Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran iki farklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı. Başkanlığını İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokaç ve Ecz. Semih Güngör’ün yaptığı “OTC” başlıklı oturumda konuşan Beran, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

OTC’ye Dikkat Çekildi

“OTC nedir? Ne değildir?” diyerek OTC kavramında yaşanan karmaşaya dikkat çeken Ecz. Berat Beran, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ruhsatlandırdığı takviye edici gıda ürünlerine ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın ara ürün olarak adlandırdığı ürünlere topluca OTC adı verildiğine, Türkiye’de OTC alanının net olmadığına değindi. OTC’nin ABD ve Avrupa’daki durumuna çeşitli örneklerle konuşmasında yer veren Ecz. Beran, Türkiye’de OTC yasasının olmaması sebebiyle üretilen ürünlerin kalite kontrolünün yapılmadığına vurgu yaptı ve gerekli düzenlemelerin yapılması adına çağrıda bulundu.

Cesur Olun Mesajı Verildi

Ecz. Berat Beran “Bir Eczacının Başarı Hikâyesi” başlıklı özel bir oturumda ise kongre katılımcılarına ve öğrencilere yol gösterici bir konuşma yaptı. Katılımcılara cesur olun mesajı veren Beran, eczane eczacılığından sanayiye uzanan kariyer yolculuğuyla ilgili yol gösterici anılarını paylaştı. İnovasyonun önemine dikkat çeken Ecz. Beran, “İnsanların gözünden kaçan, basit, küçük ama tamamı size ait olan inovatif ürünler üretin” mesajı verdi. Hayatta hiçbir şeyin tesadüfî gerçekleşmediğine de konuşmasında ayrıca yer veren Beran, “Hayatınız boyunca her zaman bir el size uzanacak. Mühim olan bunu görebilmek, o eli yakalayabilmektir.” dedi.