Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Ekim 2017

Berko İlaç Katkılarıyla “ZincOmega ile Sağlıklı Beslenme” Oturumları Devam Ediyor

Berko İlaç, “Bebekoloji Buluşmaları 2017”de yer almaya devam ediyor. “ZincOmega ile Sağlıklı Beslenme” adı altında gerçekleşen oturumlarda, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özer Pala konuşmacı olarak yer alıyor ve ebeveynlere D vitamini, çinko ve omega 3 ile alakalı bilgiler aktarıyor.

2017 yılı ilk buluşmasının İstanbul’da gerçekleştirildiği “Bebekoloji Buluşmaları”nda Berko İlaç yer almaya devam ediyor. “ZincOmega ile Sağlıklı Beslenme” adı altında gerçekleşen oturumlar, İzmir ve Bursa ayağının tamamlanmasıyla devam ediyor. Çocuk Sağlığı ve Uzmanı Prof. Dr. Özer Pala ebeveynler ile bir araya gelerek ve D vitamini, çinko ve omega 3 ile alakalı bilgiler aktarıyor ve ebeveynlerin sorularını yanıtlıyor.

Hamilelik Süresince ve Takibinde D Vitamini, Çinko ve Omega 3 Şart

Prof. Dr. Özer Pala, D vitamini, çinko ve omega 3 hakkında ebeveynlere bilinmeyenleri aktarıyor. Çinko ve D vitamininin hamilelik ve sonraki süreçteki önemine değinen Prof. Dr. Özer Pala, annelerin hamilelik dönemlerinin 20. haftası itibariyle omega 3 kullanmalarının neden gerekli olduğunu açıklığa kavuşturuyor. Doğum sonrasında ise, annenin bebeği 6 aylık olana kadar omega 3 kullanımına devam etmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Omega 3, Çocuklarda Beynin Gelişimi İçin Olmazsa Olmaz

Çocukların büyüme ve gelişiminde, özellikle de zihinsel gelişiminde omega 3’ün oldukça önemli olduğunun üzerinde duran Prof. Dr. Özer Pala, omega 3 eksikliğinin okul çağındaki çocuğun başarısı üzerinde de doğrudan etkisinin olduğunu, çinko ve D vitamini eksikliği ile birlikte etkisini daha da artırdığını belirtiyor.

Yetişkinler de Omega 3 Kullanımını Aksatmamalı

Prof. Dr. Özer Pala, çocuklar kadar, yetişkinlerin de omega 3 kullanımını aksatmaması gerektiğini, aksi halde omega 3 eksikliğinin beraberinde kalp – damar hastalıklarını getirdiğini belirtiyor.

İstanbul, İzmir ve Bursa ayağının tamamlandığı Bebekoloji Buluşmaları 2017, 4 Kasım’da Ankara’da Hilton Garden Inn’de katılımcılarla bir araya gelecek.