Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Mart 2018

Berko İlaç’tan Kanada’ya İhracat

2016 yılından bu yana ihracat alanında büyük atılımlar gerçekleştiren Berko İlaç, Kanada’ya ihracata başlıyor. Şimdiye kadar 41 ülke ile sözleşme imzalayan Berko İlaç, ihracat yaptığı ülkeler arasına Kanada’yı da dahil etti.

Otuz yılı aşkın süredir “Sağlıklı Yarınlara” vizyonu ile insan sağlığı için üretmeye ve çalışmaya devam eden, Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan Berko İlaç; son yıllarda ihracat alanında da önemli çalışmalar yürütüyor ve bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2016 yılından bu yana ihracat alanında büyük atılımlar gerçekleştiren Berko İlaç, Kanada’da Jamp Pharma ile sözleşme imzaladı.

Berko İlaç, dış ticaret çalışmaları dâhilinde 41 ülke ile sözleşme imzalamış; bunların 14’ü ile aktif ticaret yapılmaya başlanmış, kalan 27 ülke ile de ruhsatlama çalışmaları devam etmektedir. Berko İlaç, başta ABD ve Azerbaycan olmak üzere, Gürcistan, Irak, Kosova, Makedonya, Moldova, Vietnam, Güney Kore, Lübnan, Sudan, Dağıstan, Bosna-Hersek, Suudi Arabistan gibi ülkelere ihracat yapmaktadır.

Bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Berko İlaç, ihracat alanındaki atılımlarının yanı sıra, yakın zamanda T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen ve “Global Türk Markaları” yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Turquality Marka Destek Programı”na katılma hakkı kazandı. Berko İlaç, program kapsamında dört yıl süreyle destek alacak ve ihracat alanındaki başarılarına daha da hız kazandıracak.

Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran konuyla ilgili, “Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan Berko İlaç, son yıllarda ihracat alanında da önemli çalışmalar yürütmekte ve bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu çerçevede, yürüttüğümüz çalışmalar ve incelemeler sonucunda Ekonomi Bakanlığının ‘Turquality Marka Destek Programı’na kabul edildik. İhracat alanındaki hızlı ilerlememize hız katacağına inanıyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.