Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Eylül 2014

Berko İlaç Yeni Yönetmeliğe Hazır

Türk tıbbına yenilikçi ürünler kazandırarak 30 yıldır hizmet veren ve aynı zamanda ilaç sanayine de Ar-Ge, ruhsatlandırma ve üretim hizmetleri veren Berko İlaç, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı Takviye Edici Gıda Ürünleri alanında öncülük etmeye devam ediyor. T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Takviye Edici Gıda Ürünlerine ilk ruhsat verilmeye başlandığı dönemlerden bugünlere, bu alanı sahiplenen Berko İlaç, şimdi de Bakanlıktan akredite olarak analiz alanında öncülüğü ele aldı.

Bakanlığın yeni yönetmeliğine göre 2015’te tüm Takviye Edici Gıda Ürünlerinin yeniden ruhsatlandırılması gerekiyor ve bu sebeple Takviye Edici Gıda Ürünleri üreten firmalar bakanlığa ruhsat dosyası müracaatında bulunuyor. 2015’e kadar mevcut piyasadaki haliyle üretim yapılabiliyor, ancak mevcut yasada bir uzatma olmazsa 2015’ten itibaren yeni yönetmeliğe uygun ruhsatı olan firmalar ürünlerini piyasaya sunabilecek. Bu sebeple pek çok firma T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından akredite olmuş ve audit görmüş laboratuarlarda analizlerini gerçekleştirmeye başladı.

Berko İlaç, hem ürünlerinin ruhsat başvurusunu gerçekleştirdi hem de laboratuarını Bakanlıktan akredite etmek için başvuruda bulundu. Bu başvuru sonucunda da Takviye Edici Gıda Ürünlerinin analizini yapma onayı olan ilk ve tek akredite laboratuara sahip ilaç firması Berko İlaç oldu. İlaç firmaları analizlerde Berko İlaç’ı tercih etmekteler ve bundaki en önemli etken ise ilaç sanayinin dinamiklerini ve bakış açısını bilen bir firmaya bu analizleri yaptırmanın daha güvenilir olmasıdır. Berko İlaç aynı zamanda ilaç sektörüne fason üretim yaparak da hizmet vermektedir. Sektördeki pek çok yerli ve yabancı firma üretimlerini Berko İlaç’ta yaptırmaktadır.