Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Haziran 2015

CPhI İstanbul’da Kaşık Formu Büyük İlgi Gördü

Toplum sağlığına katkıyı amaç edinmiş, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, CPhI İstanbul‘a katıldı. Berko İlaç fuarda, Türkiye’de ilk ve tek olarak kullanıma sunduğu kaşık formunu ve kaşık makinesini tanıttı.

İstanbul Kongre Merkezi’nde 03 – 05 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşen CPhI İstanbul; hammadde, makine, paketleme çözümleri ve sözleşme hizmetlerinin küresel tedarikçileri ile yerel ve bölgesel Türk ilaç üreticilerini bir araya getirdi. CPhI İstanbul’a 72 m2’lik standıyla katılım gösteren Berko İlaç, Türkiye’de ilk ve tek olarak kullanıma sunduğu kaşık formu ve kaşık makinesiyle büyük ilgi gördü.

Özellikle tıbbi amaçlı ürünlerin ve gıda maddelerinin ihtiyacı olan kişilere verilmesinde kullanılan kaşıkların, hazne kısmını dış ortam etkilerinden izole etmek amacıyla bitmiş ürünleri kaşık formunda pazarlayarak Berko İlaç bir ilke imza atmıştır. Pek çok avantajı bulunan kaşık formu, birim dozda sunumu nedeniyle etkin ve güvenilir dozlama sağlanmaktadır. Tek dozluk sunum şeklinde olması nedeniyle, taşınma kolaylığı sağlamaktadır ve kullanım süresi sırasında ürünün ortam şartlarından etkilenmesi ortadan kaldırılmıştır. Pediatrik hastalar için farklı-ilgi çekici bir sunum sağlamasıyla ve diğer tüm özellikleriyle hastanın tedaviye uyumunu arttırmakta, tedavinin başarısına katkı sağlamaktadır.

Yüksek teknolojik makinelerle el değmeden dolumu yapılan kaşık formu, hem T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerde hem de T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı takviye edici gıda ürünlerinde kullanılmaktadır ve faydalı model belgesine sahiptir. Kaşık formuyla Altın Havan 2014’te “Yılın İnovatif Ambalaj Ödülü”ne layık görülen Berko İlaç, ürün alanındaki inovatif uygulamalarının yanı sıra pazarlama alanındaki inovatif bakış açısını da ortaya koymuştur.