Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Mart 2016

Ecz. Berat Beran İlaç ve Sağlık Sektörüne İlham Verdi

Berko İlaç Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran Pharma Power Conference 2016’da “İlaç Sektöründe Başarılı Girişimcilik” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Büyük beğeni toplayan konuşmasında Beran, “Hayatta her zaman size bir el uzanır, başarılı olmak için cesur olun. ‘Cesaret ve çalışma’ başarılı girişimin anahtarıdır.” mesajları verdi.

İlaç ve sağlık dünyasını bir araya getiren, sektörün ve sektör çalışanlarının gelişimine katkıyı amaçlayan Pharma Power Conference 2016, Steigenberger İstanbul Maslak Hotel’de gerçekleşti. Bu yıl onuncusu düzenlenen konferansta, Berko İlaç’ın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran büyük beğeni toplayan bir konuşma yaptı. “İlaç Sektöründe Başarılı Girişimcilik” başlıklı konuşmasını kendi hayat hikâyesiyle renklendiren Ecz. Beran, mizahi anlatımıyla hem dinleyenleri güldürdü hem de ilaç sektörü profesyonellerine çok önemli mesajlar verdi.

Ecz. Berat Beran, “Ben eczanem olduğu yıllarda bile eczanemin içinde bir marka yaratmıştım, diğer eczanelere satış yapıyordum. Girişimcilik o yıllardan beri hayatımdadır. Hayatta bazen insanın önüne fırsatlar çıkar; bir el haberiniz olmadan size uzanır, önemli olan o eli görebilmektir. Yıllar önce İstanbul’a göç edip Berko İlaç’ı kurduğumda kendi kendime bir karar aldım ve şu anda Berko İlaç hala bu kararla ilerliyor. Dedim ki, sanayideki firmalar 100-150 yıl önce kurulmuş ve bugünlere gelmişler. Sen onlarla aynı kulvarı seçersen başarılı olamazsın, sen kendine has inovatif bir kulvar seç. Bu kararımdan sonra, Türkiye’de ilk damlalıklı şişede serum fizyolojiği ben ürettim. Yıllarca tüm Türkiye genelinde eczaneleri ve depoları bizzat kendim gezerek tanıtım yaptım. Damlalıklı şişedeki serum fizyolojik hem çocuklarımı üniversitede okutmamı sağladı hem de sanayiye ufak bir adım atmama vesile oldu. Ardından yine Türkiye’de ilk olan, çinko elementini ürün formunda tıbbın hizmetine sundum. Sonra da inovatif ürün ve uygulamalarla çalışmaya devam ederek bugünlere geldim. Başarılı olmak için cesur olun. ‘Cesaret ve çalışma’ başarılı girişimin anahtarıdır.” şeklinde konuştu.