Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Ekim 2014

Tarihi Konuk Evine Ecz. Berat Beran Adı Verildi

Şanlıurfa’da tarihi bir konağa “Ecz. Berat Beran Konuk Evi” adı verildi. 200 yıllık geçmişi olan tarihi konak aslına uygun olarak restore edilerek eczacıların hizmetine açıldı. Konuk evinin açılışını Şanlıurfa eczacıları ve Berko İlaç yöneticileri bir etkinlikte bir araya gelerek kutladı.

Toplum sağlığına katkıyı amaç edinmiş, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç’ın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran’ın isminin verildiği konuk evi tarihi bir değere sahip. Eski Şanlıurfa taşlarından yapılmış ve 200 yıllık geçmişe sahip olan konak, Şanlıurfa Eczacı Odası’nın katkılarıyla aslına uygun şekilde restore edildi ve eczacıların hizmetine açıldı. Konuk evi odalarının yörenin geleneksel tarzına uygun olarak dekore edilmesine ise Berko İlaç katkıda bulundu. “27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası Ecz. Berat Beran Konuk Evi” adıyla faaliyete geçen konuk evinin 6 odası ve iki toplantı salonu mevcut.

Konuk evinin açılışı, Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran, Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Direktörü Eylem Beran, 27. Bölge Şanlıurfa Ecz. Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mahmut Dolap ve Şanlıurfa eczacılarının katılımıyla gerçekleşen yemekli ve müzikli bir gece ile kutlandı. Konuk evine Ecz. Berat Beran isminin verilme nedeniniŞanlıurfa Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mahmut Dolap şu şekilde açıkladı, “Eczacı Berat Bey bizim bölgeden çıkmış ve mesleğinde zirve yapmış bir meslektaşımızdır. Kendisini her zaman takdir ediyoruz. Serbest eczacılıktan başlayarak ilaç üretimine kadar gitmiş, bu bölgeye hizmet etmiş bir eczacı olduğu için ve başarılarından dolayı konuk evine kendisinin ismini vermeyi uygun gördük.”

Konuyla ilgili Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran ise, “Şanlıurfalı eczacı arkadaşlarımın bu jesti beni çok duygulandırdı ve onurlandırdı. Ben bölgede yetişmiş bir eczacıyım. Berko İlaç olarak gelinen noktada hiçbir zaman meslektaşlarımın katkısını unutmuş değilim. Başarımı, eczane eczacılığını iyi bilmeme ve eczacı arkadaşlarımla sürekli bir arada olamama borçluyum. Ayrıca Şanlıurfa eczacılarının bölgede kurmuş olduğu bir üretim tesisi mevcut. Çok modern ve çağımız teknolojilerine uygun olan bu tesiste ekstre çıkarılıyor. Berko İlaç’ın önümüzdeki dönem piyasaya sunulacak yeni ürününün ekstresini bu üretim tesisinden temin etme kararını aldık. Bu vesileyle de bölgeye katkı sağlayacağımız için çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.