Basın Bültenleri

Bültenler

Daha fazla yükle
Mayıs 2016

Bebeklerde Gaz Şikayetine Yeni Formül

30 yılı aşkın süredir “Sağlıklı Yarınlara” vizyonuyla toplum sağlığına katkı sağlayan Berko İlaç, çocuk gelişimine ve sağlığına odaklanmaya devam ediyor. Yenilikçi ürünleriyle öne çıkan Berko İlaç, bebeklerde gaz şikâyetlerini gidermede kullanılan Zinco Damla’nın formülünü yeniledi.

30 yılı aşkın süredir yeni doğan, bebek ve çocuk sağlığının gelişimine katkı sağlayan Berko İlaç, ürünlerini kendi Ar-Ge laboratuvarlarında geliştiriyor ve kendi üretim tesislerinde üretiyor. Ürün portföyünde ağırlıklı olarak bebek-çocuk sağlığına odaklı ürünler bulunan Berko İlaç, bu alanda yenilikçi ürünler üretmeye devam ediyor. Bu yaklaşımından yola çıkan Berko İlaç, uzun yıllardır bebeklerde gaz şikâyetlerini gidermekte kullanılan Zinco Damla’nın formülünü yeniledi.

Gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Zinco Damla’nın yeni formülü hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Berko İlaç, “Bebeklerde Beslenme ve Sık Karşılaşılan Sorular” başlığını ele aldı. Portaxe Baltalimanı’nda gerçekleşen toplantıda bilgi aktaran Pediatrik Gastroentereloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz, bebek beslenmesinde anne sütünün önemi, bebeklerde sindirim sisteminin gelişimi ve gaz oluşumu, gaz sancılarında kullanılan doğal ve bitkisel ürünlerin faydaları ve ACD3 vitaminlerinin önemi konularına değindi.

Prof. Dr. Büyükgebiz toplantıda, “Kolik bir başka ifadeyle ‘infantil kolik’ sağlıklı pek çok bebekte hayatın ilk üç ayı içinde sıklıkla gördüğümüz bir durumdur. Bebek gaz sancıları nedeniyle sık sık ayaklarını karnına çekerek çok canı yanıyormuş gibi tiz perdeden ve yüksek sesle ağlar. Ebeveynler için de çok huzursuz edicidir. İnfantil koliğin önlenmesi için doğru beslenme teknikleri ve emzirme sırasında hava yutmaması önemlidir. İnfantil koliğe her zaman ve bebekte olumlu sonuç veren kabul gören bir yaklaşım yoktur. Pek çok değişik yaklaşımlar denenir. Sıklıkla tercih edilen bir yaklaşım da bitkisel içerikli ürünlerin kullanılmasıdır. Bu ürünlerin içeriğinde, mide-bağırsak sistemi üzerinde etkili olduğu çok iyi bilinen ve uzun yıllardan bu yana da geleneksel olarak yaygın kullanılan bitkilerin varlığı önemlidir.” şeklinde konuştu.

Daha fazla bilgi için:

Deniz Karabudak deniz@ayasofyapr.com | Tel: 0212 219 08 79 | 0542 603 12 24

Fidan Bayraktar | FidanBayraktar@berko.com.tr | Tel: 0 216 456 65 70 (Dâhili 335)

 

Prof. Dr. Benal Büyükgebiz Hakkında

Prof. Dr. Benal Avcı Büyükgebiz, 1972-1978 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürdürdüğü eğitim sonrasında “Tıp Doktoru”; 1978-1982 yılları arasında yine aynı fakültede sürdürdüğü eğitim sonrasında ise “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı” unvanlarını aldı. Eğitimi süresince, “TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu” bursiyerliğini sürdüren Dr. Büyükgebiz, Tıp Fakültesi eğitimi sırasında “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Stajı”nda ”En Başarılı Stajyer” seçilerek “Glaskow, Royal Hospital for Sick Children”da “Prof. Dr. Gavin C. Arneil Eğitim Ödülü” ile ödüllendirildi. “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistanlığı” sürecinde ise, “United Nations University (UNU)” bursuna hak kazanarak, 1981-1982 yıllarında “Massachusetts Institute of Technology (MIT) Department of Nutrition and Food Science” ve “Harvard University School of Public Health”de “Non-degree post doctoral fellowship” eğitimi aldı. Ayrıca ‘’MIT-HARVARD International Food and Nutrition Policy Programı’’nı tamamladı. Dr. Büyükgebiz, akademik çalışmalarına 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladı. 1986’da “Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı İshal ve Ağızdan Sıvı Tedavisi Eğitim ve Araştırma Merkezi”ni kurdu. 1988’de “Doçent”; 1990’da ise “Nütrisyon ve Metabolizma Bilim Uzmanlığı (PhD)” unvanlarını almaya hak kazandı. Akademik çalışmalarına Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam etti ve çalıştığı 14 yıl içerisinde; “Pediatrik Gastroenteroloji-Hepatoloji” ve Beslenme Bilim Dalı”nı, “Doğuştan Metabolik Hastalıklar Bölümü”nü ve “Metabolizma Laboratuarı”nı kurdu. 1992’de Shimadzu International Training Center’da HPLC (High Pressure Liquid Chromatography) tekniği; 1993’de ise Kinderspital – Universitats – Kinderklinik, Division of Metabolism, Zürich University’de doku örneklerinde enzim analizleri ve yeni doğan taramaları (NeonatalScreening) konularında eğitim programlarına katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülen “Yenidoğan Fenilketonüri Tarama Programı” İzmir ili sorumluluğu kendisine verildi. 1994’de profesörlüğe atanan Prof. Dr. Büyükgebiz, 1998’de “Pediatrik Gastroenteroloji-Hepatoloji ve Beslenme Yan Dal Uzmanı” oldu. 1996’da “Fenilketonürili Çocukları Tarama ve Koruma Derneği”nin İzmir şubesini kurdu. 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nin kuruluşunda yer alarak Çocuk Kliniği’nin “Kurucu Anabilim Dalı Başkanlığı”nı yürüttü. 2008’de “0-18 klinik / Büyüme ve İştah Bozuklukları Merkezi”ni kurmuş olup, çalışmalarını burada sürdürmektedir.